Hieronder een beetje uitleg over deze website.

Klik op de blauwe links voor meer informatie over het betreffende onderwerp.

 

Voor deze website gebruiken we een CMS. Dit CMS noemt JOOMLA. Joomla is een gratis CMS dat we gebruiken in plaats van alles zelf in HTML en PHP te schrijven. 

 

ON7SA.ORG als domeinnaam omdat we een organisatie zijn. Net zoals de ARRL of ON7LR bv ook de domeinnaam extensie .org gebruiken.

 

Die server nemen we bij ONE.COM. Vooral daar omdat ik daar al jaren heel goede ervaringen mee heb. Helaas is dit niet gratis, kostprijs inclusief domeinnaam ongeveer 53€ per jaar. Enige nadeel is dat ONE.COM zelf geen JOOMLA wil installeren voor de klanten. Dit dien je dus zelf manueel te doen.

Het grootste voordeel van die 53 euro is dat je de mogelijkheid hebt om een website zonder allerhande reclame te hebben. Tenzij je 1 specifieke sponsor wil promoten, dan plaats jij die waar jij wil.

 

Voor zover dit mogelijk was heb ik alle oude informatie proberen te recupereren van allerlei oude website's, met speciaal de nadruk op het fotomateriaal. Voor het fotoalbum gebruiken we een toepassing die PHOCAGALLERY noemt. Deze gratis in JOOMLA te gebruiken toepassing heeft verschrikkelijk veel mogelijkheden, zodat het een aparte studie was om alles in goede banen te leiden.

 

Als Backup voor onze website gebruiken we AKEEBA. Een tool die binnen ons JOOMLA CMS aan te spreken is en die de mogelijkheid heeft om de volledige website, inclusief bv foto's, teksten, instellingen allerhande EN de database volledig in 1 blok te backuppen. Tevens is er een mogelijkheid om "redelijk" eenvoudig de ganse website niet alleen terug te plaatsen maar ook op een nieuwe server te verhuizen. Knap stukje software dat nog gratis is ook.